Veelgestelde vragen

FAQ staat voor Frequently Asked Questions, oftewel veelgestelde vragen. Lees eerst de informatie op de homepage goed door, als daarna iets nog niet helder is, bekijk dan deze FAQ. Heb je dan nog vragen? Mail dan naar helpdesk@surfrace.nl

Wat is Surfrace?
Surfrace is sinds 2002 actief als spaarprogramma in Nederland. Surfrace biedt iedereen volledig gratis de mogelijkheid om op diverse manieren online een extra zakcentje bij te verdienen. Daarnaast krijg je bij Surfrace korting op een groot aantal interessante producten.

Wat zijn waves?
Surfrace hanteert een eenheid voor je gespaarde punten: waves.
De waarde van waves is als volgt:
25.000 waves = € 25,-
37.500 waves = € 37,50
50.000 waves = € 50,-
100.000 waves = € 100,-

Omgerekend is 10 waves dus 1 cent.
Voor meer informatie over waves kun je terecht op www.surfrace.nl/waves.php

Wat kost het om mee te doen met Surfrace?
Helemaal niets. Het is de bedoeling bij Surfrace dat je geld verdient, niet dat je het uitgeeft! Deelname is dus helemaal gratis.

Hoe kan ik dan geld verdienen met Surfrace?
Als eerste moet je je registreren bij Surfrace. Nadat je de bevestigingslink in de e-mail hebt aangeklikt kun je inloggen op de website. Je krijgt van ons regelmatig e-mails met advertenties erin. Door deze te lezen en te klikken verdien je geld. Daarnaast kun je geld verdienen door te shoppen bij webshops via Surfrace, mee te doen aan acties en een verzekering of abonnement af te sluiten.
Voor de webshops ga je naar de Shop & Verdien pagina.

Hoe lang duurt het voordat de waves zijn bijgeschreven?
Let op: om waves te verdienen moet je ingelogd zijn bij Surfrace voor je een bestelling plaatst bij een webshop!
Wij zijn afhankelijk van de adverteerder die jouw bestelling moet goedkeuren. Uiteraard proberen we de waves zo snel mogelijk in je account toe te voegen. We streven er naar om de waves binnen 1 dag tot 8 weken in je account te storten. Helaas kan er wel eens een uitzondering zijn waarbij dit langer duurt.

Heb je de waves binnen 8 weken na het plaatsen van je bestelling nog niet ontvangen? Dan kun je contact opnemen met onze helpdesk via het e-mailadres helpdesk [at] surfrace.nl. Graag de bevestiging van je bestelling meesturen ter controle.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?
Klik op 'home' bovenin, vervolgens zie je rechts onder het inlogvenster een linkje "Wachtwoord vergeten?". Wanneer je hierop klikt, kan je een nieuw wachtwoord toegestuurd krijgen. Vervolgens kun je bij 'gegevens' dit wachtwoord aanpassen in een voor jou makkelijk te onthouden wachtwoord.

Wat zijn referrals en hoe krijg ik ze?
Referrals zijn mensen die jij naar Surfrace hebt gestuurd (met je persoonlijke link) en deze zijn vervolgens lid geworden van Surfrace. Je krijgt referrals door je persoonlijke link (zie 'Referrals' als je ingelogd bent) aan vrienden en bekenden te geven. Je kunt ook een van onze banners op je website zetten.

Hoe komen jullie aan dat geld dat je aan mij geeft?
Bedrijven adverteren bij Surfrace, bijvoorbeeld voor het versturen van een mailing of per afgesloten proefabonnement. Een groot deel van die opbrengsten geven wij direct weer door aan onze leden.

Kan iedereen meedoen met Surfrace?
Bijna iedereen! Om deel te kunnen nemen moet je in Nederland woonachtig zijn, minimaal de leeftijd van 16 jaar bereikt hebben en Nederlands kunnen lezen.

Hoe kan het dat ik geen e-mailtjes ontvang en andere leden wel?
Aangezien adverteerders zelf bepalen naar hoeveel leden ze mailen kan het zijn dat het ene lid een mailtje wel ontvangt, en het andere lid niet. Surfrace.nl probeert de mailtjes te spreiden over alle leden en streeft ernaar dat iedereen evenveel mailtjes ontvangt.

Wanneer en hoe krijg ik uitbetaald?
Om een uitbetaling aan te vragen ga je via de website naar de pagina 'Saldo'. Hier zie je een overzicht van je gespaarde saldo en onderaan de pagina vind je de knop 'Waves inwisselen'. Als je hier op klikt zie je de diverse mogelijkheden om een uitbetaling aan te vragen. Je kunt ervoor kiezen om je waves uit te laten betalen in cadeaubonnen, kortingscodes of op je rekening. Om een uitbetaling aan te vragen op je bankrekening kies je voor de onderste optie: Uitbetaling op je bankrekening. Wij verwerken de uitbetalingen één keer per maand.

Let op: om een uitbetaling op je bankrekening aan te vragen dien je een saldo van minimaal 25.000 waves (25 euro) te hebben gespaard. Je waves uit laten betalen in cadeaubonnen of kortingscodes is al vanaf een lager saldo mogelijk.

Je kunt de volgende bedragen laten uitbetalen op je rekening:
- 25.000 waves = 25 euro
- 37.500 waves = 37,50 euro
- 50.000 waves = 50 euro
- 100.000 waves = 100 euro

Wanneer je een uitbetaling aanvraagt op je bankrekening is een IBAN rekeningnummer vereist. Als je je IBAN nummer wilt invullen, dien je ter controle ook opnieuw je wachtwoord in te voeren. Je kunt een foutmelding krijgen doordat je wachtwoord op die pagina waarschijnlijk niet is ingevuld, en door het systeem dus niet wordt herkend. Daarom wordt het rekeningnummer niet opgeslagen. Je kunt je wachtwoord op dezelfde pagina invullen onder het kopje 'Account Informatie', bij 'Huidig wachtwoord'.

Kan ik een vakantiemodus instellen?
De vakantiemodus kun je zelf instellen op de website. Als je inlogt op de website en naar je gegevens gaat kun je onderaan de pagina je vakantie opgeven.

Hoe meld ik me af bij Surfrace?
Je afmelden voor het Surfrace Spaarprogramma kun je zelf doen. Ga naar www.surfrace.nl en zorg dat je uitgelogd bent (dit kan met het knopje uitloggen rechts in het menu). Ga vervolgens naar http://www.surfrace.nl/members.php en scroll naar onderen. Daar kun je je e-mailadres en wachtwoord invullen en je vervolgens uitschrijven. Met je uitschrijving verlies je ook je opgebouwde saldo.

Ik kan niet inloggen, hoe komt dat?
Om in te loggen op www.surfrace.nl moet je ervoor zorgen dat je cookies ingeschakeld staan. Dit doe je door in je internetbrowser naar de internetinstellingen te gaan. Vervolgens kies je bij Privacy / Beveiliging voor Aangepast niveau. Het ligt aan de browser waar dit precies te vinden is, maar wat je moet aanvinken is: Cookies accepteren/inschakelen. Probeer anders het niveau van je beveiliging lager te zetten.

Wat wordt er bedoeld met 'spam'?
Spam is het plaatsen van je referral-link in ongewenste e-mails, nieuwsgroepen of forums die daar niet bedoeld voor zijn. Spam is ten strengste verboden bij Surfrace en zal eventueel leiden tot het sluiten van je lidmaatschap. Je vrienden mailen over Surfrace of je referral-link plaatsen in je nieuwsbrief of op je site is wel toegestaan.